Bernard van Raaij

Rovecom Groep neemt Wageningse Q-ray over | persbericht

Rovecom Groep BV uit Hoogeveen heeft per 7 juli het Wageningse Q-ray BV overgenomen. De activiteiten van Q-ray worden samengevoegd met Rovecom OpMaat BV, de maatwerktak van Rovecom. Zowel Q-ray als Rovecom OpMaat zijn actief op het gebied van maatwerk softwareontwikkeling in de agri- en foodsector en hebben daarin een jarenlang track record opgebouwd. Door de samenvoeging van deze activiteiten, die verdergaan onder de naam Rovecom Q-ray, ontstaat een krachtig, innovatief en vooruitstrevend bedrijf dat haar klanten in de agri- en foodsector nog beter van dienst kan zijn op het gebied van software- en IT-oplossingen op maat.

Toekomst 

Rovecom noemt deze samenwerking een belangrijke stap om een robuustere partner te zijn voor onze klanten. Gerben Donker, algemeen directeur bij Rovecom: “Met Q-ray en in het bijzonder Bernard van Raaij, tot 7 juli directeur-eigenaar van Q-ray, halen wij heel veel kennis van de sector, expertise en ervaring in huis. Samen kunnen we de ontwikkeling van maatwerksoftware voor de sector naar een nog hoger niveau tillen. Ik ga er ook vanuit dat we samen tot mooie en innovatieve oplossingen gaan komen.” Van Raaij richt zich in zijn nieuwe rol als directeur Rovecom Q-ray vooral op het onderzoeken van (nieuwe) kansen in de markt en de bijbehorende commerciële activiteiten. Donker blijft als algemeen directeur van Rovecom Groep nauw betrokken bij de activiteiten van Rovecom Q-ray. De komende tijd wordt ook gebruikt om de samenwerking verder vorm te geven om in de nabije toekomst vanuit één label verder te gaan. Tot die tijd blijven beide labels intact. De activiteiten blijven vormgegeven worden vanuit beide locaties.

Achtergrond

Het Wageningse Q-ray is al bijna 40 jaar actief in de voedingstuinbouw, de sierteelt en de agribusiness. De ICT-leverancier ondersteunt bedrijven en organisaties die actief zijn in de Nederlandse agri- en foodketen hun doelstellingen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid te verwezenlijken met innovatieve ICT-oplossingen, zoals apps, data-platforms en BI-oplossingen. 

Rovecom Opmaat maakt al jaren slimme softwareapplicaties op maat voor de agribusiness. Met bijna 40 jaar ervaring in softwareontwikkeling in deze sector, slaan zij een brug tussen inhoudelijke, branchespecifieke kennis en state-of-the-art-ontwikkeling. 

Samenwerking 

De propositie van beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan, zowel op het gebied van de markt en klantportefeuille als de toegepaste technologie. Beide bedrijven werkten al samen in eerdere projecten, waarbij is geconstateerd dat naast de techniek ook beide organisatieculturen matchen. Donker en Van Raaij verwachten daarom al snel, vanuit één robuustere organisatie, synergie te behalen uit deze samenwerking. “Uiteindelijk gaat het erom onze klanten blijvend van de best mogelijke oplossingen te voorzien met een zeer hoog serviceniveau. Met deze stap kunnen we dat nog beter dan wanneer we dat autonoom zouden doen.”

ONTDEK HOE ICT JOUW ORGANISATIE EN SECTOR VERSTERKT

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.