Bernard van Raaij

Lancering Agro E-label app

Etiketten op de verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen zijn complex en bevatten veel informatie. Het valt vaak niet mee om er de benodigde informatie op te vinden. De Agro E-label app  lost dit probleem op: met de Agro E-label app kunnen de gebruiksvoorschriften worden ingezien door middel van het scannen van de (GTIN//EAN) barcode en in de nabije toekomst de 2d-matrix. Ook zijn onder andere de beschikbare middelen per teelt te selecteren. 

Etiketinformatie digitaliseren

In opdracht van Fytostat hebben wij de Agro E-label app ontwikkeld. Omdat op een etiket veel informatie staat die niet voor iedereen eenvoudig toegankelijk is, ontstond de wens die informatie digitaal vast te leggen en te kunnen delen. Inmiddels is de E-Label database van Fytostat de grootste en meest complete en betrouwbaarste database van gewasbeschermingsmiddelen in Nederland. De Agro E-label app maakt deze informatie op makkelijke manier beschikbaar voor gebruikers en andere betrokkenen in de land- en tuinbouw. 

De app is bedoeld voor boeren, tuinders en hun adviseurs en voor iedereen die wil of moet weten wat er op de etiketten van gewasbeschermingsmiddelen staat. Je scant met behulp van de app de barcode op de verpakking en in de nabije toekomst de 2d-matrix. In de app is tevens informatie te vinden over toelatingen, teelten, doseringen, driftmaatregelen en toepassingsfrequenties. 

Klaar voor de toekomst

De digitale etiketten moeten de gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen gaan helpen deze op het juiste moment, in de juiste dosering en op de juiste manier toe te passen. Met de Agro E-label app zijn de etiketten klaar voor de toekomst. Wij zijn erg trots met deze mijlpaal van onze klant!

Animatie

Over de huidige en toekomstige mogelijkheden van Agro E-label heeft Nefyto ook een korte animatie uitgebracht.

Met de Agro E-label app zijn de etiketten klaar voor de toekomst. Wij zijn erg trots met deze mijlpaal van onze klant!

ONTDEK HOE ICT JOUW ORGANISATIE EN SECTOR VERSTERKT

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.