Marlou Hoornstra

De mens in organisatie Q-ray

Q-ray is volop in beweging! We vinden de ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk. Door ieders potentieel te benutten, willen we klaar zijn voor de toekomst. Daarom hebben we ons bedrijf omgevormd tot een echte 21e -eeuwse organisatie. In een 21e -eeuwse organisatie zijn zelforganiserende principes belangrijk: onze medewerkers nemen eigenaarschap, dragen verantwoordelijkheid, wisselen waar nodig flexibel van rol om elkaar optimaal te kunnen aanvullen. Dat zorgt voor meer werkplezier, meer verantwoordelijkheidsgevoel, en geeft mensen de gelegenheid hun talenten optimaal te ontwikkelen.

We konden deze veranderingen natuurlijk niet van de ene op de andere dag doorvoeren. Om vanuit die nieuwe visie te kunnen werken, was het belangrijk om eerst het bestaansrecht, de missie en de kernwaarden helder te formuleren. Alleen als elke medewerker zich daaraan kan verbinden, kun je als bedrijf ook op de langere termijn succesvol zijn. Vervolgens was er een andere inrichting van de organisatie nodig en een nieuwe stijl van leiding geven: we hebben rollen en verantwoordelijkheden helder beschreven en vullen die voortaan flexibel in. Dankzij een duidelijk protocol voor werkoverleggen vergaderen we efficiënter en kosten vergaderingen veel minder tijd.

Onze medewerkers nemen eigenaarschap, dragen verantwoordelijkheid, wisselen waar nodig flexibel van rol om elkaar optimaal te kunnen aanvullen.

Door de mens achter de medewerker aan te spreken halen we het beste in de medewerkers naar boven. Medewerkers blijven effectief en duurzaam inzetbaar, doordat we oog hebben voor de werk-privé-balans. Zo ontstaat een goede balans tussen het bedrijfsresultaat, de doelstellingen en de ambitie van onze medewerkers, met als resultaat een continu verbeterende, maar ook een flexibele, wendbare organisatie met een levendig lerend vermogen, een positieve sfeer binnen het team en nog meer werkplezier!

ONTDEK HOE ICT JOUW ORGANISATIE EN SECTOR VERSTERKT

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.